*

Päijänteen, Humberin ja Havelin rantojen väliltä Aiheita Suomesta, Kanadasta ja Saksasta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hammashuolto

Amerikastako vain hammaslääketieteen arvot?

Mennessäni hammaslääkäriin  on vuosikausia  harmittanut  Erottajan Oralin  odotustilan seinällä oleva "mietelause"  Thomas  Jeffersonilta. 

Itse  viestiin kantaa ottamatta,  tulee  mieleen, eikö  suomalaisen hammaslääketieteen historiasta olisi löynyt  mitään?  Eikö  vaikkapa  Matti Äyräpäältä  jäänyt yhtään sellaista käyttökelpoista ajatusta,  jonka uskaltaisi  potilaiden nähtäväksi  asettaa?

Kela-kortti, turhuuden huipentuma

Kelan toimintakulut ovat noin 430 miljoonaa euroa vuodessa (Kela.fi, tilinpäätös 2015), mikä on todella paljon laitokselta, joka ei tuota yhtään palvelua, jota kansalaiset tarvitsevat tai haluaisivat.

Vertauksena esim. poliisiin, joka luo turvallisuutta, tai opetustoimeen, joka tarjoaa koulutuspalveluja, Kelan ainoa "palvelu" on byrokratia.

Virkamiestyranniaa Porin sosiaalihuollossa

Keskiviikkona 12.2.2014 porilainen hammaslääkäriasema Meidänklinikka ilmoitti Facebook-sivuillaan, että Porin kaupungin sosiaalitoimi on kieltäytynyt yhteistyöstä, jonka ydinajatuksena olisi ohjata tietyt kriteerit täyttäviä varattomia sosiaalihuollon asiakkaita ilmaiseen yksityisen puolen hammashoitoon. Tekosyyksi kerrottiin se, että Porin kaupungilla on oma julkisrahoitteinen hammaslääkäriasema, jossa sosiaalihuollon asiakkaiden odotetaan käyvän hoidossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä