*

Päijänteen, Humberin ja Havelin rantojen väliltä Aiheita Suomesta, Kanadasta ja Saksasta.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 39 min 47 s sitten

Asiantuntija: ”Kiinteistöveron olisi jatkossa oltava aidosti kunnallinen vero”

2 tuntia 6 min ago

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen on tyytyväinen Juha Sipilän (kesk.) hallituksen päätökseen peruuttaa esityksensä kiinteistöveroprosenttien alarajojen korottamisesta. Samalla hän sanoo, että kiinteistöveron pitäisi jatkossa olla aidosti kunnallinen vero.

Yrittäjä turhautui totaalisesti - KL:”Kyllä minua sieppasi, että kaveri tulee haastatteluun, eikä häntä kiinnosta yhtään työn tekeminen”

2 tuntia 43 min ago

Vantaalaisen Takuusähkö Oy:n toimitusjohtaja muistelee Kauppalehden haastattelussa tilannetta, jossa yritykseen haluttiin palkata määräaikaiseen työsuhteeseen sähköalan ammattilainen.

–Meillä oli paljon töitä ja haimme sähköasentajia, toimitusjohtaja Tommi Valtonen kertoo.

Valtonen oli yhteydessä Vantaan TE-toimistoon, mistä lähetettiin työnhakijoita haastatteluun. Yksi sähköasentajan paikkaa hakeneista on jäänyt Valtoselle erityisesti mieleen.

Kansanedustaja huomasi huolestuttavan jättiluvun: ”Näinhän ei tarvitse olla”

3 tuntia 25 min ago

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) nostaisi opiskelijoiden opintotukeen vaikuttavat tulorajat muiden Pohjoismaiden tasolle.

Opintotukea uudistettiin elokuun alusta lähtien. Valtion takaamaa opintolainaa voi nyt nostaa kuukaudessa jopa yli 60 prosenttia aiempaa enemmän. Samalla korkeakouluopiskelijoiden opintorahaa pienennettiin ja opiskelijat siirrettiin yleisen asumistuen piiriin.

Kauma huomauttaa, että kaikilla opiskelijoilla tilanne ei ole kuitenkaan helpottunut. 

Metsäjätti tuli numeroilla julkisuuteen kesken työehtoriidan: ”Keskimäärin 2 800 euroa per henkilö”

4 tuntia 20 min ago

Metsäjätti UPM julkaisi tiistaina tietoja henkilöstönsä tulospalkkauksesta kesken käynnissä olevan paperialan työehtoriidan. UPM:n mukaan keskustelu yksinomaan työehtosopimuksen mukaisesta korotusprosentista ei anna täyttä kuvaa ansioiden kehittymisestä.

UPM kertoo, että sen tulospalkkausjärjestelmät tuovat paperi- ja sellutehtaiden työntekijöiden vuosiansioon tänä vuonna 5,3 prosentin lisän.

Valtion viinayhtiön pörssilistaus epäilyttää monia: ”Järjetöntä - Tarvitaan kökkähenkeä”

4 tuntia 48 min ago

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikeet listata alkoholiyhtiö Altia Helsingin pörssiin saavat osakseen epäileviä kommentteja poliitikoilta.

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Antti Kurvinen kehottaa kotimaakuntansa väkeä valmistautumaan toimimaan, mikäli valtionyhtiö Altian listaus Helsingin pörssiin toteutuu. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä puolestaan toteaa kannanotossaan, että ”kannattavaa omaisuutta on järjetöntä myydä.”

Kurvinen korostaa, että Altian etanolitehdas sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Ilmajoen Koskenkorvalla. 

Keskustan nolo moka oli ”rajua kieltä” pääministeristä – Arvio: vuotanut viesti kertoo Sipilästä johtajana

5 tuntia 21 min ago

Julkisuuteen vuotaneessa keskustan sisäisessä sähköpostissa arvosteltiin pääministeri Juha Sipilää (kesk.) hyvin rajusti, arvioi tietokirjailija Risto Uimonen Uudelle Suomelle. 12 pääministerin kanssa työskennellyt Uimonen näkee kuitenkin tuoreessa kohussa myös positiivisen puolen.

Viikonlopun jäljiltä on kohuttu Sipilän harmistumisesta puolueristeilyllä. Sipilä kommentoi kipakasti suhdettaan mediaan. Hän sanoi, että toimittajat ovat maailman herkin ammattikunta, joka on tehnyt hänestä konnan.

Viranomainen: Halla-aho tarvitsee perusteet korttien syynäykselle – Soinikin kimmahti

5 tuntia 39 min ago

Perussuomalaiset eivät voi saada haltuunsa Sinisen tulevaisuuden perustamiseksi kerättyjä kannattajakortteja noin vain, kertoo tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio Uudelle Suomelle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti, että sinisten kannatuskortin allekirjoittaneita perussuomalaisia voi uhata erottaminen omasta puolueestaan.

–Kannattajien nimilista on viety oikeusministeriöön, joka on viranomainen. Ja jos viranomaisen asiakirjasta tai rekisteristä haluaa saada henkilötietoja, siitä on tehtävä julkisuuslain mukainen pyyntö, selventää Aarnio.

Ruotsilla huono arpaonni MM-jatkokarsinnoissa

6 tuntia 9 min ago

Kansainvälinen Jalkapalloliitto FIFA arpoi tiistaina Euroopan otteluparit MM-jatkokarsintoihin. Neljässä otteluparissa ratkaistaan marraskuussa viimeiset paikat 2018 MM-kisoihin Venäjälle.

Ruotsilla kävi arvonnassa huono tuuri. Vastustajaksi arvottiin Italia, joka oli jäänyt lohkossaan kakkoseksi Espanjan jälkeen ja joutunut siksi jatkokarsintaan. Ruotsia vastaan Italia on luonnollisesti merkittävä voittajasuosikki.

Tanskalla kävi arvonnassa parempi tuuri. Vastustajaksi tulee Irlanti, jota vastaan tanskalaisilla on hyvät voittomahdollisuudet.

Vammaispalvelut kuohuttavat – työministeri ojensi kuntia: Pelkän hinnan perusteella ei saisi kilpailuttaa

6 tuntia 58 min ago

Työministeri Jari Lindström (sin.) on lähettänyt kunnille kirjeen, jossa hän muistuttaa laadun huomioimisesta vammaispalvelujen hankinnoissa. Ministerin mielestä kunnat eivät ole riittävästi ottaneet käyttöön uuden hankintalain mahdollisuuksia laadun huomioimiseen.

Tämän osoittaa Lindströmin mukaan julkisuudessa käytävä keskustelu vammaispalvelujen laatuongelmista.

Valtio selvittää Altian listaamista pörssiin – ”Koskenkorvan tehdas oleellinen osa yhtiötä”

7 tuntia 24 min ago
Suomen valtio kertoo selvittävänsä mahdollisuutta listata viinayhtiö Altia Helsingin pörssiin. Mahdollisen listautumisen jälkeen valtio jäisi yhtiöön merkittäväksi omistajaksi vähintään kolmanneksen omistusosuudella.   Mahdollisen listautumisen jälkeen valtio jäisi siis edelleen merkittäväksi omistajaksi yhtiöön.    Valtioneuvoston tiedotteessa painotetaan erikseen, että ”Koskenkorvan tehdas on oleellinen osa yhtiön liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa”.  

Riita saatavuusharkinnasta: Ay-pomo suivaantui nyt Touko Aallolle – ”Menee jo nettikiusaamiseksi”

7 tuntia 53 min ago

Mielipiteiden vaihdon taustalla on eduskunnalle jätetty lakiesitys, jossa ehdotetaan Euroopan unionin ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinnasta luopumista. Kontula kuuluu lakialoitteen ensimmäisiin allekirjoittajiin.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas torjuu blogissaan vihreiden puheenjohtajan Tuoko Aallon väitteen siitä, että kokeneet ammattiyhdistysjohtajat parjaisivat kansanedustaja Anna Kontulaa (vas.).

HS: Kiinteistöveron pakkokorotuksesta luovutaan – SDP:n Harakka riemuitsee

8 tuntia 27 min ago
Hallitus luopuu suunnitelmista korottaa kiinteistöveron alarajaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kunnilla ja kaupungeilla ei ole velvoitetta korottaa omaa kiinteistöveroaan ensi vuonna. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.   Esimerkiksi Helsingissä pormestari Jan Vapaavuori (kok.) perusteli kunnallisveron alentamista juuri kiinteistöveron kasvulla.  

Uusi irtautuminen perussuomalaisista – Lehdet: Imatralainen ryhmä siirtyy sinisiin

9 tuntia 25 min ago

Imatran kaupunginvaltuuston ryhmä pienenee puolella, kun sen nykyinen puheenjohtaja Erkki Saarimäki ja kaksi muuta valtuutettua siirtyvät sinisiin. Samalla Imatralle perustetaan sinisten paikallisyhdistys, kertoo Etelä-Saimaa.

Pohjois-Korea uhkasi ydinsodalla – Arvio Ylellä: Jo kirurginen isku olisi humanitaarinen katastrofi

10 tuntia 56 min ago

Pohjois-Korean YK-varalähettiläs varoittaa välittömästä ydinsodan uhasta. Lausunto liittyy kärjistyneeseen sanasotaan Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välillä. Suomalaisasiantuntijat arvioivat tilannetta maanantaina Ylen Politiikkaradiossa.

Ex-avustaja epäili Leena Merta kiusaamisesta – Syytettä ei nosteta

11 tuntia 1 min ago
Helsingin kihlakunnansyyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen kansanedustaja Leena Merta (ps.) koskevassa kiusaamisepäilyssä. Rikosilmoituksen oli tehnyt Meren entinen eduskunta-avustaja.   Rikosepäilyssä tutkittiin kaikkiaan neljää eri kohtaa: kunnianloukkausta, työturvallisuusrikosta, pahoinpitelyä ja vammantuottamusta. Syyttäjä kertoo, että syytettä ei nosteta, ”koska ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi”.  

Uniperin hyökkäys Fortumia vastaan kovenee: ”Kauppa tuhoaisi yhtiön arvon”

13 tuntia 46 min ago

Saksalaisen Uniperin talousjohtaja Christopher Delbrück hyökkää kovin sanoin Fortumin osakeostoja vastaan, kertoo Kauppalehti. Delbrück sanoo, että Uniper ei halua ryhtyä Fortumin osakeostojen maksumieheksi. Uniper on kampanjoinut julkisuudessa Fortumia vastaan.

Uniper on pitänyt Fortumia huonona omistajana. Delbrückin mukaan Uniper ei halua uhrata vahvaa tasettaan suomalaisyhtiön eteen.

Interin sarjapaikka varma, HIFK yhä syvemmällä ahdingossa

16.10.2017 23:12

Turun FC Inter pelaa ensi kaudellakin Veikkausliigassa. Sarjapaikka varmistui maanantaina 4-1 -voitolla Turussa HIFK:ta vastaan.

- Olen erittäin iloinen voitosta, varmistihan tämä seuralle paikan myös ensi kauden Veikkausliigassa, iloitsi päävalmentaja Fabrizio Piccareta seuran verkkosivuilla.

HIFK oli johtanut Pekka Sihvolan maalilla 1-0.

Koripallosekoilu jatkuu, Henrik Dettmann ei säästele sanojaan

16.10.2017 20:26

Marraskuussa alkavissa koripallon miesten MM-karsintaotteluissa osa otteluista pelataan näillä näkymin ilman Euroopan kovatasoisimman sarjan Euroliigan pelaajia. Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA ei ole päässyt sopuun ottelupäivistä Euroliigan kanssa.

Euroliigaa pelataan marraskuussa ja helmikuussa päällekkäin MM-karsintapelien kanssa. Suomi joutuisi siis tulemaan toimeen MM-karsintaotteluissa ilman Petteri Koposta ja Sasu Salinia. Moni muukin maa on joutumassa tositoimiin ilman parhaita pelaajiaan.

Suomalaistutkijoilta täystyrmäys Katalonialle: ”Suorastaan häikäilemätöntä”

16.10.2017 20:06

Helsingin yliopiston oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen ja historian tutkija, valtiontieteiden tohtori Jukka Tarkka tyrmäävät suorin sanoin Katalonian itsenäistymisaikeet.

Kekkonen toteaa Puheenvuoron blogissaan, että itsenäisyyden puolustajat ovat ottaneet tarkoitushakuiset historiantulkinnat apuneuvokseen tavalla, joka saa yhä ongelmallisempia muotoja.

Kiusaajiksi haukutut ay-pomot älähtivät: ”Todellisia uhreja ovat nuoret, joiden toimeentulon poliitikkojen egonnostatus vaarantaa”

16.10.2017 19:03

Kiista ay-johtajien ja saatavuusharkinnan poistamisen esittävän lakialoitteen allekirjoittajien kesken jatkuu.  Maanantaina sekä SAK:laisen Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne että Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas vastasivat kansanedustaja Anna Kontulalle (vas.), joka on lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja ja syytti perjantaina ay-pomoja teinikiukuttelusta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat