*

Päijänteen, Humberin ja Havelin rantojen väliltä Aiheita Suomesta, Kanadasta ja Saksasta.

Kiinalais-venäläinen viestiskaba: Venäjä sulki WeChatin.

Venäjä on kieltänyt  kiinalaisen  WeChat -viestipalvelun  käytön.  WeChat  lisättiin perjantaina 5.5.17 Venäjän viestiliikennevalvojan Roskomnadzorin  listalle  kielletyistä nettiosoitteista.  Asiasta kertoi  South China Morning Post.

WeChat  muistuttaa paljon  amerikkalaista  WhatsUppia  ja sillä on paljon käyttäjiä manner-Kiinan ulkopuolella. Alusta toimii myös englanniksi. 

Shenzhenissä  pääkonttoriaan pitävä  Tencent, joka on rakentanut  WeChatin, ilmoitti  SCMP:lle olevansa  tietoinen päätöksestä Venäjällä.  Venäjä vaatii internet-palvelutarjoajien rekisteröitymistä Venäjällä. Mutta  Tencent ilmoitti, että  yhtiöllä  on "eri käsitys  asiasta".

WeChatilla  on noin 900 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. 

Olen WeChatissa, mutta  en käy Venäjällä.   Viime viikolla  Venäjä blokeerasi  mm Blackberry Messengerin. Sekin osui, kun käytän Blackberry-kymppiä.  Mutta kun ei ole asiaa Venäjälle.

Muuten, eivät kai nämä  Venäjän toimet  vaikuta  Venäjän ilmatilassa lentäviin  Finnairin koneisiin? Olen ehtinyt tottua siihen, että ilmainen netti on lennoilla auki koko ajan.  Kun äskettäin menin 330:lla, jossa ei nettiä vielä ollut, tuli melkein vieroitusoireita. Purseri kertoi niihinkin  yhteyden olevan tulossa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Olisikohan sinulla aika liittyä Anonyymien Sosiaalimediariippuvaisten ryhmään?

"Hei, Olen Juhani. Olen sosiaalimediariippuvainen."

Toimituksen poiminnat