Päijänteen, Humberin ja Havelin rantojen väliltä Aiheita Suomesta, Kanadasta ja Saksasta.

Onnibussien ahtaus oireilee: Matka katkesi jo ovella.

  • "Mini-Rimowan" mitat ovat 40x40x20. Tämä oli kuitenkin liikaa Onnibussin ovimiehille. Eli matka jäi.
    "Mini-Rimowan" mitat ovat 40x40x20. Tämä oli kuitenkin liikaa Onnibussin ovimiehille. Eli matka jäi.

Onnibusseissa istuintila on niukka. Ihan siksi olin hankkinut mini-Rimowan, joka ehti toimia samalla kätevänä kirjoitusalustana pitkälti toisella kymmenellä matkalla. Kunnes matka katkesi.

19.9 sisämaan kaupungissa Onnibussin ovimiehet nimittäin ilmoittivat, että laukun on mentävä ruumaan tai kuljetus ei toteudu. Valitsin jälkimmäisen ja vaihdoin viereiseltä laiturilta lähtevään Savonlinjaan. En suostunut ruumavaihtoehtoon laukun sisällön takia.

Onnibussin ovimiehet osaavat kyllä käsikirjansa. Päätös ei ollut suinkaan heidän, vaan puhtaasti "asiakkaan valinta". He olivat asiassa ihan sivullisia. Printattuun lippuun eivät suostuneet tekemään merkintää kuljetuksen peruuntumisesta.

Onnibus voisi sivuillaan julkistaa käsimatkatavaran sallitut mitat, lentoyhtiöiden tapaan, siis esimerkiksi sivumittojen summan. Tässä tapauksessa se olisi 100 cm, koska mitat ovat 40x40x20.

Juuri tuo laukku muuten matkusti keskiviikkona Finnairilla ja Cathaylla Seutulasta BKK:n kautta Hong Kongiin. (Eli kirjoitan tätä Tseung KwanO:ssa, vakimaisemani täällä). Lennoilla laukku  kelpasi vieläpä sellaisena "toisena matkustamoesineenä", eikä kummankaan yhtiön tiskeillä naputettu. Käytän perinteistä check-inniä, en vielä missään automaatteihin joutunut.

Ahtaus on Suomen markkinoille tulleen bussiyhtiön piirre, jota ei haluta tietenkään korostaa. Tilaongelma kuitenkin oireilee. Ovimiehet sanoivat Rimowan vahingoittavan auton sisustusta. Minkäänlaisia teräviä kulmia siinä ei kuitenkaan ole.

 

Kun Onnibus nyt pyrkii Porvoon ja Helsingin välisille työmatkamarkkinoille, epäjohdonmukainen linja käsimatkatavaroissa voi koitua ongelmaksi. Tai sitten noille markkinoille rekrytoidaan ovimiehiä, joilla on tilannesilmää ja jotka eivät pura jotain muuta pahaa oloaan matkustajiin.

 

Tällainen Rimowa on kooltaan noin puolet Finnairin "platinalaukkuina" tunnetuiksi tulleista Rimowoista. Finnair lopetti viitisen vuotta sitten niiden jakamisen, ainakin perus-platinalaisille (joilla ei ole jotain firmataustaa, tms), mutta pari sellaista on minulla vielä käyttökunnossa.

 

Ja vaikka tämä ei olekaan Kauppalehden (kuluttajavalistuksellinen) viimeinen aukeama, kerrottakoon, että laukku maksoi Saksassa 350e. Ihme kyllä, Stockkan nettimyynnistä olisi saanut pari kuukautta sitten hintaan 305e, mutta en katsonut erotuksen maksavan vaivaa. Mini-Rimowassa on hyvät sisuskalut lapparille ja muille tarvikkeille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Seppo Hildén

"Hieman nolottaa pitää yllä tällaista viestintäalustaa ympäristössä, joka pääasiassa vilisee arvokonservatiiveja.", lukee blogistin profiilissa.

Ja kirjoittaa sitten blogin, kuinka hän ei saa viedä matkalaukkua bussiin sisälle vaikka lentokoneisiin saa.

Jep jep, arvokonservatiiveja taitaa vilistä myös siellä kirjoituspuolella.

heh.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Onnikalla matkatessa olen jo oppinut, että pieni juuttiveska sopii ja riittää. Vaihtokalsarit voi pukea päälle, samoin vaihtopaidan. Virtalähde höpöttimelle ja täppärille mahtuu povitaskuun. Polvien makuun tottuu kun riittävän usein imeskelee.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No johan on. Tietämättä yksityiskohtia: täysjärkinen bussikuski olisi ottanut tuon sisään.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Jos tämä asia on blogin arvoinen niin ehkä minäkin taiteilen siitä kuinka täpötäydessä junassa tai lentokoneessa edellä istuva kaataa selkänojan syliin.
Ja se on vielä sallittua.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No kyllä tämä nähtävästi on blogin arvoinen. Esimerkiksi yleisön hampaissa usein oleva VR pystyy täsmällisempään matkustajainformaatioon.
https://www.vr.fi/cs/vr/fi/matkatavara
http://www.onnibus.com/fi/matkatavarat.htm

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä voisin kirjoittaa blogin siitä kuinka hienosti matkatavarani ovat mahtuneet aina kaikkialle vaikka tavaraa on mukana enemmän kuin laki sallii.

Käyttäjän jniinisto kuva
Juhani Niinistö

Toinenkin kuluttajan kannalta ikävä matkatavara-asia osui kohdalle. Oneworld ei enää siirrä eri lipuilla olevien reititysten laukkuja. Matkustajalle yhden lipun reititykset ovat usein tavattoman kalliita, koska hinta tuppaa menemään IATA-perusteiseksi. http://jniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223340-o...

Marja-Leena Tuomainen

Pientä viilausta: 40x40x20 ei ole 100, mutta 40+40+20 on.

Toimituksen poiminnat